Siirry sisältöön

Mikrobiologiaa

Teemakokonaisuudessa Mikrobiologiaa (5 tuntia) perehdytään pieneliöihin välittömässä elinympäristössämme. Ilman mikrobeja elämä olisi mahdotonta ja niiden tärkeyteen perehdytään helppojen kokeellisten tehtävien avulla: kasvatetaan mikrobinäytteitä, tutustutaan ruoan säilöntämenetelmiin ja havainnollisestaan pieneliöiden kasvua hiivan avulla. Usein peruskoulussa pieneliöitä käsitellään haittanäkökulmasta (sairauksien aiheuttajat), kun taas tässä kokonaisuudessa näkökulmaa halutaan laajentaa myös hyödyn puolelle ja siten, että ympäristössä tapahtuville ilmiölle saadaan selityksiä.
Kokonaisuuden on koonnut: Hanna-Kaisa Mikkola

Tuntien aihepiirit:

  1. Tutustutaan pieneliöihin
  2. Mikrobit ympäristössä
  3. Ruoan säilöminen kotikonstein
  4. Nykyaikaisia säilöntämenetelmiä
  5. Pieneliöiden lisääntyminen

Muista aina työskennellessäsi turvallisuus. Varmista ennen työskentelyn aloittamista, että kaikki välineet, aineet ja tarvikkeet sopivat kohderyhmällesi. Vaikka useat työohjeet ovatkin helppoja, ne on tarkoitettu aikuisten ohjaajien käyttöön. Lasten ja nuorten työskentelyä on aina valvottava, eikä Opinkirjo ota vastuuta työskentelyn aikana sattuneista tapaturmista.

Teemakokonaisuus: Mikrobiologiaa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan