Siirry sisältöön

Matematiikka 1

Teemakokonaisuudessa Matematiikka 1 (6 tuntia) halutaan tuoda esille, ettei matematiikka ole pelkkää laskemista. Matematiikka tarvitaan ongelmien, kuten salakirjoitusten, ratkaisemisessa, tai arjessa kun tutkitaan rahaa tai viivakoodeja. Tehtävät kehittävät hahmotuskykyä ja luovaa ongelmanratkaisua. Matematiikan loogisuus ja säännönmukaisuus edistävät myös ajatteluntaitoja.
Kokonaisuuden on koonnut: Vesa-Matti Sarenius

Tuntien aihepiirit:

  1. Caesarin salakirjoitus
  2. Tetraedri kolmella tavalla
  3. Euroseteleitä
  4. Viivakoodi aukea
  5. Pelin matematiikkaa
  6. Koordinaatisto

Muista aina työskennellessäsi turvallisuus. Varmista ennen työskentelyn aloittamista, että kaikki välineet, aineet ja tarvikkeet sopivat kohderyhmällesi. Vaikka useat työohjeet ovatkin helppoja, ne on tarkoitettu aikuisten ohjaajien käyttöön. Lasten ja nuorten työskentelyä on aina valvottava, eikä Opinkirjo ota vastuuta työskentelyn aikana sattuneista tapaturmista.

 

Teemakokonaisuus: Matematiikka 1

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan