Siirry sisältöön

Luonnonkoodi

Teemakokonaisuudessa Luonnonkoodi (6 tuntia) tarkastellaan biologisia kohteita ja ilmiöitä matematiikan avulla. Toisaalta tehdään matematiikasta kiinnostavampaa ja havainnollisempaa. Luonnossa voidaan havaita useita säännönmukaisuuksia, joihin löytyy myös matemaattisia selityksiä. Helppojen toiminnallisten tehtävien avulla voidaan perehtyä myös vaativiin monimutkaisiin ilmiöihin, kuten energiaan. Tilastot ja mittaaminen ovat suoraan yhteydessä arkielämään ja niitä on hyvä harjoitella jo alakoulussa. Kultainen leikkaus ja symmetria aiheet sopivat erittäin hyvin myös kuvataiteessa käsiteltäväksi.
Kokonaisuuden ovat koonneet: Jasmin Välimäki ja Elli Marjanen

Tuntien aihepiirit:

  1. Symmetria ja kasvatuskokeen aloitus
  2. Kultainen leikkaus
  3. Fibonaccin luvut
  4. Suureiden arviointia ja arviointiolympialaiset
  5. Ravintoverkot ja energiavirta
  6. Tilastot ja mittaaminen

Muista aina työskennellessäsi turvallisuus. Varmista ennen työskentelyn aloittamista, että kaikki välineet, aineet ja tarvikkeet sopivat kohderyhmällesi. Vaikka useat työohjeet ovatkin helppoja, ne on tarkoitettu aikuisten ohjaajien käyttöön. Lasten ja nuorten työskentelyä on aina valvottava, eikä Opinkirjo ota vastuuta työskentelyn aikana sattuneista tapaturmista.

 

Teemakokonaisuus: Luonnonkoodi

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan