Siirry sisältöön

Kemiaa

Teemakokonaisuudessa Kemiaa (12 tuntia) perehdytään erilaisiin kemiaan liittyviin asioihin, kuten turvallisuuteen, erotusmenetelmiin, mittaamiseen, aineiden tiheyteen, happamuuteen, elintarvikekemiaan ja veden ominaisuuksiin. Jokaisella tunnilla tehdään yksi tai useampi kokeellinen työ. Lisäksi materiaalissa on esitetty joitakin ideoita ja pohdintakysymyksiä teeman käsittelyn tueksi.
Kokonaisuuden on koonnut: Merike Kesler

Tuntien aihepiirit:

  1. Varoitusmerkkeihin tutustuminen
  2. Erotusmenetelmät
  3. Mittaaminen
  4. Nesteiden tiheys
  5. Nesteiden tiheys, osa 2
  6. Hiilidioksidi
  7. Happamuus
  8. Happojen vaikutus
  9. Elintarvikkeiden tutkiminen
  10. Kemiaa keittiössä
  11. Veden ominaisuudet
  12. Veden ominaisuudet, osa 2

Muista aina työskennellessäsi turvallisuus. Varmista ennen työskentelyn aloittamista, että kaikki välineet, aineet ja tarvikkeet sopivat kohderyhmällesi. Vaikka useat työohjeet ovatkin helppoja, ne on tarkoitettu aikuisten ohjaajien käyttöön. Lasten ja nuorten työskentelyä on aina valvottava, eikä Opinkirjo ota vastuuta työskentelyn aikana sattuneista tapaturmista.

 

Teemakokonaisuus: Kemiaa