Siirry sisältöön

Nuoria mietityttää opintojen haastavuus, ajankäyttö ja oman porukan löytäminen

Opinkirjon tuottama Tiedelukutaidon perusteet -verkkokurssi oli vieraili syksyllä Studia messuilla. Kurssin kukana messuilla olivat Opiskelemaan-podcastin tekijät Oskari Valkama, Janne Peltokorpi, Lauri Talvitie ja Eero Reijonen. He keräsivät messukävijöiden mietteitä korkeakouluun hakemisesta ja tuottivat aineiston pohjalta podcastiinsa erillisen messujakson. Siinä he vastaavat esimerkiksi messuilla esiin nousseisiin opiskelua koskeviin kysymyksiin ja huolenaiheisiin.

Tässä ääniblogissa Opiskelemaan-podcastin nelikko kertoo Opinkirjon sivuston lukijoille  kokemuksistaan Studia-messuilta ja siitä, kuinka uusi podcast-jakso syntyi. Messukohtaamisissaan Opiskelemaan-porukka havaitsi, että nuoria mietityttää erityisesti korkeakouluopintojen haastavuus ja ajankäyttö sekä oman porukan ja kaverien löytäminen. Kuuntele lisää tästä:

Tukea korkeakouluopintoihin ja oman alan valintaan

Opiskelemaan-podcastin ideana on auttaa nuoria opiskelu- ja työpaikkavalinnoissa. Podcastissa esitellään monipuolisesti opiskelualoja. Tähän mennessä esiteltyjä aloja ovat muun muassa tietotekniikka, biologia, terveystieteet, kemian tekniikka, psykologia ja näyttelijäntaide.

Opiskelemaan-podcastin messujakso: Kysymyksiä nuorilta korkeakouluopintoihin liityen

Tiedelukutaidon perusteet -MOOC-verkkokurssi on myös opiskelijan asialla tukemassa korkeakouluopintoihin siirtymistä. Kurssilta saa tietoa esimerkiksi siitä, millaista korkeakouluopiskelu on ja miten tiedettä tehdään. Kurssi on maksuton ja kaikille avoin. Sen ovat tuottaneet yhteistyössä Kehittämiskeskus Opinkirjo, Helsingin yliopisto ja Kauniaisten kaupunki. Helsingin yliopisto myöntää kurssisuorituksesta 2 opintopistettä. Kurssisuorituksen voi käyttää myös lukio-opintoihin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan