Siirry sisältöön

Ilmastokirjon Suora linja palvelee oppilaita, opettajia ja kouluja ilmasto-opetuksen tukena

Ilmastonmuutosta voidaan hillitä! Se on aivan mahdollista.

Ilmastonmuutos voi silti herättää kysymyksiä, joihin oppimateriaalit eivät suoraan tarjoa vastauksia. Kehittämiskeskus Opinkirjo on avannut Ilmastokirjo-nettisivuston, joka tarjoaa laaja-alaisesti tukea ilmastonmuutoksen käsittelemiseksi kouluissa.

Ilmastokirjon nettisivuston Suora linja hankkii oppilaiden esittämiin kysymyksiin asiantuntijan vastauksen. Ilmastokirjon kautta oppilaat ja opettajat voivat lähettää viestinsä päättäjille ja luoda yhteyksiä medioihin ja järjestöihin.

  • KYSYKÄÄ! Kysykää ilmastonmuutoksesta – me hankimme asiantuntijoiden ja päättäjien vastaukset.
  • VAIKUTTAMINEN JA MIELIPITEET. Vaikuttakaa päättäjiin ja lähettäkää kirje tai mielipiteenne– me viemme viestin perille ja hankimme palautteen.
  • TOIMINTAA JA YHTEYKSIÄ. Luomme opettajille ja oppilaille yhteyksiä yrityksiin ja mediaan. Järjestämme räätälöityjä vierailuja ja kohtaamisia. Autamme oikeiden tahojen tavoittamisessa.
  • Hankimme tietoa ja tukea ilmastotunteiden käsittelemiseksi.
  • NUORTEN AINEISTOT. Ilmastokirjon sivuille on laadittu yhdessä nuorten kanssa ilmastonmuutoksen ydinasiat pähkinänkuoreen. Toteutamme mielellämme lisää nuorten tekemiä ilmastosisältöjä.
  • Nuoret ovat tehneet sivuillemme ilmastopassin ilmastoasioiden käsittelyn virikkeeksi. Se on tiivis lehtinen, jonka voi ladata Ilmastokirjon sivustolta.

Näin kertoo Ilmastokirjon verkkosivujen tekemisessä mukana ollut lukiolainen Aliina:

Ilmastopassin tekeminen on ollut mielenkiintoista. Toivon, että passi löytää kohderyhmänsä, sillä vaikka ilmastokriisin ratkaiseminen ei ole pelkästään nuorten harteilla, moni nuori saa helpotusta ilmastoahdistukseensa toiminnan kautta. Poliittinen päätöksenteko on toki isossa osassa ilmastotoimia, mutta jokaisella teolla on merkitystä, ihan niillä pienimmilläkin. Passi saattaa auttaa myös näkemään sen, mitä on jo tehnyt tai juuri tekemässä ilmaston hyväksi. Joskus ei nimittäin edes huomaa hyviä tekojaan, koska ne tuntuvat niin arkipäiväisiltä.

Ilmastotoimia tehdessä on tärkeää muistaa, ettei jää yksin omien ajatustensa kanssa. Kenenkään ei tarvitse kantaa yksin harteillaan kaikkea. Ilmastopassissa kannustetaankin etsimään ystäviä ja ryhmiä, joissa toimia. Samanlaiset arvot ja tavoitteet yhdistävät.

Katso lisää: www.ilmastokirjo.fi

Kirjoita meille: suoralinja@opinkirjo.fi – me otamme asiastasi kopin!

Lisätietoja ja vastauksia kaikkiin kysymyksiinne: jyrki.laine(at)opinkirjo.fi; 040-7028164.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan