Siirry sisältöön

Liikenneturvallisuusviikon teemana ”Näe ja näy”

 

Valtakunnallista liikenneturvallisuusviikkoa vietetään päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa jälleen 7.-11.9.2020. Teemaviikon avulla innostetaan opettajia, oppilaita ja opiskelijoita huoltajineen ottamaan liikenneturvallisuusasiat käsittelyyn sekä varhaiskasvatuksessa että kaikilla kouluasteilla.

Viikolla 37 vietettävän  liikenneturvallisuusviikon teemana on ”Näe ja näy”.

Teemalla halutaan nostaa esiin turvallista liikkumista monesta eri näkökulmasta:

  • Näy pimeässä: Iltojen ja aamujen pimetessä on tärkeä huolehtia siitä, että tulee nähdyksi. Liikenneturvallisuusviikolla käsitellään hämärällä ja pimeällä liikkumista, heijastimen käyttöä sekä pyörän valojen merkitystä.
  • Näe ympäristösi – ole tarkkaavainen: Tarkkaavaisuus on yksi turvallisen liikkujan tärkeimmistä taidoista. Puhelimen käyttö liikenteessä vaikuttaa kykyyn tehdä havaintoja ja liikkua turvallisesti. Liikenneturvallisuusviikolla käsitellään puhelimen käyttämistä liikenteessä sekä tarkkaamattomuuden vaikutuksia turvallisuuteen.
  • Näe koululainen liikenteessä: Liikenneturvallisuusviikolla muistutetaan myös kaikkia aikuisia huomioimaan erityisesti koululaiset liikenteessä. Huomiota kiinnitetään myös saattoliikenteen turvallisuuteen ja siihen, miten aktiivisia koulumatkoja voisi tukea.

Liikennekasvatuksen yhteistyöverkosto on yhdessä oppilaiden ja opiskelijoiden kanssa suunnitellut Näe ja näy -teemaan liittyviä toimintavinkkejä ja -ideoita käytettäväksi koulun teemaviikolla ja sen jälkeen pitkin lukuvuotta. Toimintavinkeissä on pyritty huomioimaan myös koronapandemian tuomat rajoitukset kouluissa.  Ideat on mahdollista toteuttaa myös turvavälit huomioiden. Liikenneturvallisuusviikko toimiikin lähtölaukauksena koko lukuvuoden kestävälle systemaattiselle liikennekasvatukselle varhaiskasvatuksen yksiköissä, esiopetuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa.  Viikkoa voi viettää monella tavalla: Kahoot-visa, pimeällä liikkumista käsittelevä päivänavaus, erilaiset haasteet sekä teemojen yhdistäminen opetukseen toiminnallisten tehtävien avulla.

Lue lisää liikenneturvallisuusviikosta ja tutustu aineistoihin: www.liikenneturvallisuusviikko.fi .

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan