Siirry sisältöön

Lahteen yrittäjyyskasvatus-suunnitelma, Opinkirjo mukana

Lahden kaupungissa on aloitettu yrittäjyyskasvatussuunnitelman tekeminen. Lahden kaupungilla on kunnianhimoinen tavoite saada kouluasteet läpäisevä yrittäjyyskasvatuksen polku lahtelaisille lapsille ja nuorille. Yrittäjyyskasvatussuunnitelma tehdään varhaiskasvatukseen, perusopetukseen ja lukioon. Hankkeelle on palkattu yrittäjyyskasvatuksen koordinaattori, jonka tehtävänä on saada suunnitelma valmiiksi tämän lukuvuoden aikana.  

Yrittäjyyskasvatussuunnitelman tekemiseen on kutsuttu kansallisia ja paikallisia yrittäjyyskasvattajia. Ensimmäisessä tapaamisessa Kehittämiskeskus Opinkirjon lisäksi ohjelmiaan lahtelaisille tarjosivat Nuori Yrittäjyys, Talous ja nuoret TATPäijät-Hämeen Luma-keskus ja Lahden 4H-yhdistys. Lisäksi suunnitelman tekoon on kutsuttu lahtelaisia rehtoreita ja opettajia. Suunnitelmaa työstetään pajoissa, joihin on kutsuttu edellisten lisäksi yrittäjiä, järjestöihmisiä ja muita yrittäjyyden parissa toimivia aktiiveja.

Yrittäjyyskasvatuksen tulevaisuustyöpajassa keksitään ratkaisuja, joiden avulla yrittäjyyskasvatus saadaan osaksi opetuksen arkea. Yrittäjyyskasvatuksen ehjä polku -pajassa mietitään, miten yrittäjyyskasvatus toteutuu varhaiskasvatuksesta lukioon, koulussa ja vapaa-aikana; miten kaikille voidaan tarjota jotakin ja kiinnostuneille vielä jotain lisää. Oppilaitos-yritysyhteistyön pajassa etsitään konkreettisia esimerkkejä yhteistyön toteuttamiseen ja mietitään sujuvan yhteistyön pelisääntöjä.

Lahti on lähtenyt mallikkaasti liikkeelle yrittäjyyskasvatuksen saattamiseksi osaksi koulutaivalta. Opinkirjo toivottaa mukavaa yhteiskehittämisen matkaa suunnitelman tekemiseen, ja innostavaa lopputulosta!

Ps. Yritys Hyvä -kilpailu on käynnissä valtakunnallisesti! Kaikki osallistuneet saavat tuotepalkinnon, ja voittajille jaetaan rahastipendejä noin 12 000 euron arvosta. Yksi työpari ja opettaja pääsevät kilpailemaan kansainväliseen Genius Olympiad -kilpailuun Yhdysvaltoihin kesäkuussa 2020. Kannattaa osallistua kilpailuun – muutkin kuin lahtelaiset! 😀

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan