Siirry sisältöön

Myyntikärryjä ja hyvän tekemistä – Yritys Hyvän lopputapahtuma kokosi nuoria Tiedekulmaan lähes sata

Kolmasluokkalainen rakentaa itselleen myyntikärryä, jotta omaa myyntialuetta voisi laajentaa.

Neljäsluokkalaiset antavat ohjelmointiopetusta koulun muille oppilaille. Viidesluokkalaiset tarjoavat ohjattua ohjelmaa kehitysvammaisten toimipisteelle. Kuudesluokkalaiset rakentavat koululle unelmien puutarhan, jonka myötä toteutuu muun muassa juhlia, Unelmien Valoyö, skeittipaikka ja matkakassaa Viron reissulle!

Yläkoululaiset perustavat Minecraft-kerhon alueen lapsille ja nuorille, ja toisen asteen opiskelija myy kehittämiään tuotteita ympäri maailmaa.

Yritys Hyvä on kilpailu, jonka tavoitteena on tukea ja innostaa lapsia ja nuoria ajattelemaan yrittäjyyttä ja toteuttamaan omia, luovia ideoita.  Kilpailun lopputapahtumaan lähetettiin lähes 500 kilpailutyötä tuhansilta lapsilta ja nuorilta.Kilpailutöiden parissa on aherrettu yksin, yhdessä parin kanssa, pienissä tiimeissä ja isojen ryhmien voimin koulussa, harrastuksissa ja vapaa-ajalla.

Yritys Hyvä on lasten ja nuorten yrittäjyysaiheinen kilpailu kouluissa ja vapaa-ajalla. Lasten ja nuorten luovuus ja ideat tulevat käyttöön monenlaisten, eri ikätasoille suunnattujen kilpailutehtävien kautta.

”Innostavimpia kilpailutehtäviä on viime vuosina olleet erityisesti hyvän jakamiseen rohkaisevat tehtävät ja muotoiluhaaste, jossa kilpailijat kehittävät uusia tuotteita tai palveluja. Kilpailu edistää osallistujien ymmärrystä yrittäjyydestä, oma-aloitteisuuden ja itseensä uskomisen merkityksestä sekä lisää luokkien ja ryhmien yhteisöllisyyttä ja yhteishenkeä” kertoo erityisasiantuntija Marjo Kenttälä.

Kilpailun järjestävät Kehittämiskeskus Opinkirjo ja sitä rahoittaa Yksityisyrittäjäin Säätiö.

Kilpailussa palkitut löydät tästä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan